Home 4

Laadkabels voor elektrische voertuigen met type 2 connectoren

De meest gebruikte laadkabels zijn type 2 en zijn de standaard in Europa. Een andere term voor type 2 laadkabel is Mennekes kabel, omdat Mennekes de fabrikant is die deze laadkabels heeft ontwikkeld. Zowel hybride als volledig elektrische auto's gebruiken de type 2 connector en veel leveranciers van laadstations doen dat ook.

Waar een type 1 laadkabel alleen geschikt is voor enkelfasig laden, is het met een type 2 laadkabel ook mogelijk om driefasig te laden. Wat is het grote voordeel? Het is veel sneller en zorgt voor een betere stroomverdeling. Pas wel op, want niet alle auto's met een type 2 laadcontactdoos kunnen driefasig laden aan. Als de auto niet geschikt is, zal het opladen sowieso langzamer gaan.

Bij Voldt vind je type 2 laadkabels voor de meeste elektrische auto's zoals de Tesla Model 3, Volvo V60 PHEV of Mitsubishi Outlander.

Een type 2 laadkabel heeft twee geleiders voor enkelfasige voertuigen en vier geleiders voor driefasige voertuigen. De vier geleiders bestaan uit de nulgeleider (N) en de drie fasegeleiders (L1, L2 en L3). Is je auto alleen geschikt voor enkelfasig? Dan blijven de geleiders L2 en L3 aangesloten. De laadverhouding is 11 kW bij 16A en 22 kW bij 32A.